salta al Contingut Principal

Què fer quan el meu ciclamen es queda sense fulles?

Què Fer Quan El Meu Ciclamen Es Queda Sense Fulles?

Els ciclàmens solen resistir-se a les cures de moltes persones. Aquesta planta, pertanyent a la família de les primuláceas, destaca per la seva varietat de grandàries i pel color vibrant de les seves fulles i flors. A més, depenent de l’espècie que triïs, florirà a l’estiu, tardor, primavera o hivern. Com evitar que perdi les fulles?

Un problema a tenir en compte

La pèrdua de les fulles d’una planta sempre desperta una certa alarma, especialment quan el seu manteniment no ha estat el millor. En aquest cas, els ciclàmens poden perdre les seves fulles per diverses raons. És freqüent que comencin a guanyar un to groc i acabin caient. Això és degut als canvis bruscos de temperatura.

 

Si bé suporta fins als -5 °C, el pas d’una temperatura baixa a una alta pot ser letal. És freqüent regalar-la directament d’un hivernacle fred, on es conserva a unes temperatures òptimes. No obstant això, en portar-la a casa, el canvi pot resultar suficient com per a afectar-lo.

 

Al costat d’això, les fulles també poden caure per un excés d’humitat. Els ciclàmens es ressenten si els dónes massa aigua, sobretot després d’un reg convencional. No és recomanable que el líquid els arribi des de la part de dalt, ja que l’absorbeixen per capil·laritat. La llum també és un factor important. Toleren la llum intensa sense problemes, però només si és indirecta.

 

Finalment, una vegada arribat l’estiu, van perdent les fulles a poc a poc. No t’espantis, aquest és el procés natural dels ciclàmens. Tornaran a sorgir a poc a poc un cop arribi la tardor.

 

Com evitar la caiguda de les fulles?

Excepte per circumstàncies naturals, unes bones cures són suficients per a mantenir-la durant tot l’any. Tingues en compte que aquesta planta pot sobreviure diversos anys i florir al llarg d’ells. Només has de seguir aquests passos.

1. Triar un lloc adequat

Col·locar la planta en el lloc correcte és molt important. Procura que les temperatures siguin estables i que no canviïn bruscament. A més, perquè les fulles no es facin malbé, la llum no ha de ser directa. Tingues en compte que en la naturalesa creix prop dels arbres, la qual cosa és suficient com perquè no rebi llum directament.

2. Hidratació

La majoria de les plantes reben l’aigua a través de la terra o en ruixar-les. En el cas dels ciclàmens, l’ideal és que col·loquis un plat amb aigua perquè l’absorbeixi per capil·laritat. Una vegada passats 10 minuts, retira-ho perquè no tinguin més de la necessària.

3. Enforteix les flors

Utilitza un abonament quan comencin a sortir les flors, així sortiran reforçades i aguantaran més temps. Administra un fertilitzant per a plantes de flor i aplica-ho de manera granulada perquè ho absorbeixi de la forma adequada.

En definitiva, amb aquestes cures no hauries de tenir problemes per a mantenir en bon estat als teus ciclàmens. Així, duraran més temps en perfectes condicions. Recorda que és una planta que viu diversos anys i que no resisteix bé els canvis de temperatura.

Aquest Post Ha 0 Comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Tornar A Dalt
Abrir chat
1
¿Necessites ajuda?
Hola
¿En que et podem ajudar?