salta al Contingut Principal

Què és el substrat universal i per què triar-lo en comprar plantes?

Què és El Substrat Universal I Per Què Triar-lo En Comprar Plantes?

Comprar plantes és una afició d’allò més saludable. Decoren els espais interiors i exteriors de les nostres cases i serveixen per a oxigenar-los.

Els ambients en els quals hi ha plantes culinàries o plantes aromàtiques de seguida es perceben, a part de més bonics, amb una frescor especial.

Si vols formar a poc a poc un d’aquests espais verds, apostar per comprar plantes a domicili implica poder aconseguir-ho amb una gran rapidesa i sense perdre qualitat en el procés.

A continuació, t’expliquem les claus relatives a com nodrir convenientment les plantes que hauran de créixer fora de les seves zones de cultiu tradicionals.

El substrat universal

En primer lloc, val la pena assenyalar que, quan transplantes un vegetal fora de les seves condicions originals, és necessari recrear-les de la manera més fidel possible. D’aquesta manera, la planta podrà desenvolupar-se en condicions òptimes.

Avui dia, de fet, és molt normal, per raons d’espai i estil de vida, recórrer als horts urbans. Així que conrear plantes en tests, si comptes amb tots els recursos oportuns, resulta d’allò més pràctic.

En aquest context, el substrat universal s’ha revelat com l’element principal que garanteix l’èxit dels cultius. Es tracta d’una composició de productes naturals que, a grans trets, imitarà la composició del sòl. Humiteja sense arribar a entollar.

Aquest mescla de components sobretot està formada per matèria orgànica. Ens referim a minerals com la torba rossa i la perlita. Però també hem de destacar altres elements, com ara els materials vegetals compostats, els fertilitzants i els activadors d’arrels.

Aquest substrat conté abonament, que, bàsicament, és un aliment que absorbeixen les plantes, amb micro i macronutrients fonamentals per al seu creixement. Està fet de compost de fem dels excrements animals i deixalles vegetals.

Es diu substrat universal, d’altra banda, pel fet que la fórmula de la seva composició resulta idònia per a ser utilitzada amb tota mena de plantes. Encara que et sembli contradictori, existeixen diferents classes de substrats universals.

D’altra banda, res t’impedeix que pugui ser barrejat amb una altra mena de substrats per a millorar el procés de creixement d’una planta.

Altres tipus de substrat per a plantes

Si bé el substrat universal és propici per a la majoria de plantacions, optimitzar el seu desenvolupament pot dependre de triar l’específic que s’adapta a les condicions d’acidesa, humitat o nutrients de cada planta.

En les següents línies et presentem les tipologies més destacades.

– Plantes verdes: amb NPK equilibrat.

– Plantes àcides: amb un pH àcid.

– Hort: ric en nutrients.

– Cactus i suculentes: conté una gran quantitat de sorra.

– Plantes en flor: el guano és el seu ingredient més rellevant.

– Bonsais: amb molt de potassi i fòsfor.

– Rosers: una mescla de potassa, escorces i fem.

– Carnívores: amb baixa proporció de nutrients.

– Orquídies: conjumina porositat i lleugeresa.

– Planters: crida l’atenció el seu alt percentatge de torba.

 

En definitiva, comprar plantes constitueix un hobby enriquidor, però convé conrear-les amb bons productes. Dóna un cop d’ull als de Can Tortós!

Aquest Post Ha 0 Comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Tornar A Dalt
Abrir chat
1
¿Necessites ajuda?
Hola
¿En que et podem ajudar?