salta al Contingut Principal

Plantes ornamentals, recurs de conservació d’insectes benèfics

Plantes Ornamentals, Recurs De Conservació D’insectes Benèfics

Quan compres plantes ornamentals a domicili, a més d’aconseguir embellir la teva terrassa o jardí, estàs fent una valuosa contribució al medi ambient. Fomentant aquest tipus de vegetació ajudes a conservar i evitar l’extinció d’aquells insectes pol·linitzadors que es troben en perill d’extinció per la falta d’hàbitat.

 

Les plantes ornamentals, beneficioses per als insectes

Encara que l’agricultura tradicional es mostra més preocupada pel control de plagues, és cert que la presència d’insectes a l’ecosistema és fonamental per al seu funcionament i manteniment. No totes les espècies es comporten com a plagues sinó que algunes contribueixen al seu control així com a la pol·linització i ventilació de la terra.

Algunes espècies beneficioses, com les abelles i vespes, han resultat perjudicades davant l’enfocament tradicional de l’agricultura i es troben en perill d’extinció pel fet d’ haver perdut gran part del seu hàbitat natural i patir les conseqüències de pesticides.

Segons un estudi publicat per la Universitat de Geòrgia al 2016, les plantes amb flors tenen el potencial d’ajudar a preservar les comunitats d’artròpodes i altres insectes pol·linitzadors. Per a extreure les seves conclusions, es van realitzar mostres en quatre parcel·les on es van barrejar fins a 74 espècies de tota mena (herbàcies, arbòries, autòctones i exòtiques).

L’observació i escombratge van demostrar que els jardins van ser capaços d’atraure a la major població d’insectes. De les 30 espècies de 16 famílies registrades, més de 20 eren d’insectes beneficiosos. En la comparació per plantes, les que van aconseguir atreure de manera consistent una població de pol·linitzadors van ser les ornamentals amb flor, com al gelosia, la nepeta, la lantana o la gaura.

 

Plantes que ajuden a protegir les abelles

Si després de llegir aquesta informació t’has decidit per comprar plantes que ajudin a preservar l’ecosistema dels insectes pol·linitzadors, t’animem que realitzis la teva pròpia recerca sobre les espècies disponibles a la teva zona que atreguin a abelles. A continuació et detallem alguns dels més populars:

– Arboç. És una de les espècies més comunes al Mediterrani i ho pots trobar amb facilitat en qualsevol punt de la península ibèrica. Les seves flors blanques tenen forma de campaneta i els fruits, de color vermellós i ataronjat són comestibles.

Lavanda. Aquesta espècie també creix a la major part del territori espanyol. La seva olor intensa i les seves propietats medicinals fan que sigui una planta ornamental molt popular. Si la col·loques al teu jardí gaudiràs del seu color morat intens i d’una fragància exquisida.

Herbes aromàtiques com la farigola, el romaní o l’espígol també atreuen a les abelles. A més, podràs gaudir de les seves propietats tot l’any i utilitzar-les com a condiments en les teves receptes.

– Els nabius, encara que provenen d’Amèrica del Nord, són una altra de les espècies ornamentals que millor s’adapta al clima mediterrani. Si vols gaudir d’un arbust estètic que també et permeti gaudir d’uns fruits plens d’antioxidants, aquesta és la teva planta.

 

Com pots veure, pots comprar plantes ornamentals a domicili i contribuir al manteniment de l’ecosistema al mateix temps. Només has de buscar aquelles la floració de les quals atregui a insectes pol·linitzadors.

Aquest Post Ha 0 Comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Tornar A Dalt
Abrir chat
1
¿Necessites ajuda?
Hola
¿En que et podem ajudar?