salta al Contingut Principal

La poinsettia, irrenunciable si compres plantes de cara al Nadal

La Poinsettia, Irrenunciable Si Compres Plantes De Cara Al Nadal

Comprar plantes pot ser imprescindible per a aportar un ambient totalment diferent a la llar. Però el que és clar és que determinats vegetals poden donar un toc totalment harmoniós a la teva casa, per sobre d’ altres. Parlem concretament de la flor de Pasqua o de la poinsettia, una varietat que no deixa indiferent a ningú amb només veure-la.

La poinsettia

Què té d’especial aquest vegetal? Sens dubte, la seva bella floració i les bràctees que la componen. No és d’estranyar que es conreï perquè mostri un bonic color vermell en èpoques nadalenques. El que has de considerar és que és un vegetal que pot mostrar no únicament el color vermell, sinó també altres tonalitats, com poden ser el blanc o el rosat.

Aquest vegetal pot ser adquirit a la nostra botiga online o en floristeries de plantes de Nadal. A vegades, aconseguir el color vermell de la ponsètia pot ser complicat, ja que requereix unes cures exquisides. Per això, hi ha persones que l’adquireixen directament a la seva botiga de confiança o sol·liciten plantes a domicili.

Característiques de la poinsettia: una de les millors plantes de Nadal

La poinsettia, el nom científic de la qual és Euphorbia pulcherrima, quan comença a florir vira a un color vermell intens molt cridaner. És una de les qualitats que més destaca. Concretament, són les bràctees les que canvien de color. Les bràctees són òrgans foliars, els propis òrgans reproductius de les plantes angiospermes (aquelles que tenen flor) i se situen immediatament sota els pètals de les flors.

Cures per a regalar plantes

Has de saber que no necessita molta humitat o un excessiu reg perquè creixi sana. El que has de procurar és que la planta es trobi a gust en el lloc on la col·locaràs, de cara al fet que mantingui un bon estat. Si ja tens una poinsettia i vols que es posi de color vermell per al següent any, has de dur a terme unes determinades cures. Perquè pugui tornar a aconseguir el color vermell de les seves bràctees, és necessari tenir en consideració els següents punts:

  1. Has de deixar que la planta entri en repòs vegetatiu després d’haver estat durant tot el Nadal lluint aquest color vermell. Disminueix els regs i deixa la planta en un lloc sec.
  2. Després del Nadal, és important podar les seves fulles. S’han de tallar les branques al voltant de 10 cm.
  3. La planta no ha d’estar en llocs exposats a excessiva llum solar. De fet, hauràs de mantenir-la durant un temps a l’interior d’un armari. Posteriorment, s’ha d’alternar la situació permetent que li arribi més llum. D’aquesta manera, el vegetal creixerà i a començar a virar els seus colors. La planta ha de “sentir” que els dies passen.
  4. A la primavera pots trasplantar la flor de Pasqua. Utilitza un substrat amb abundants nutrients.

 

En conclusió, regalar plantes com aquesta pot ser fantàstic per a donar el toc nadalenc a casa, però també per a adornar la llar la resta de l’any. Comprar plantes o adquirir una poinsettia és una idea genial. Però, abans de res, és important consultar amb professionals com cuidar aquestes espècies vegetals.

Aquest Post Ha 0 Comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Tornar A Dalt
Abrir chat
1
¿Necessites ajuda?
Hola
¿En que et podem ajudar?