salta al Contingut Principal

Com triar el substrat més adequat per a la teva planta?

Com Triar El Substrat Més Adequat Per A La Teva Planta?

Com el seu nom indica, el substrat serveix de sustentació i ancoratge a la planta. En aquest sentit, pots emprar un tipus pur o una mescla de varis, en funció de les característiques de cada vegetal.

A l’hora de plantejar-te l’adquisició de plantes a domicili, no has d’oblidar comprar la terra que necessiten. Ens trobem davant un aspecte complex, ja que hi ha un ampli ventall de plantes amb els seus propis requisits.

Un tipus de substrat per a cada planta

Un estudi de Lilia Beatriz Bence, pertanyent a la facultat d’Agronomia de la Universitat de Buenos Aires, ja posava l’accent sobre les propietats físiques dels substrats. En aquest cas, en relació amb la disponibilitat d’aigua i aire per a les arrels d’una planta.

A l’hora de comprar plantes no hem de deixar de costat aquest aspecte tan important per a la seva conservació. Bé és cert que pots trobar en el mercat substrats genèrics, el senyal d’identitat dels quals és que, a més de perfilar-se com a ancoratge, permeten un adequat creixement del sistema d’arrels del vegetal.

 

Detallem a continuació les principals classes de sustentació segons cada planta:

  1. Plantes àcides: un dels grans desconeguts, és idoni per a vegetals que precisen un sòl amb un PH àcid. Exemples d’elles són la hortensia, la camelia o el rododendro, entre altres.
  2. Plantes verdes: les teves companyes a casa, que es caracteritzen per poca demanda de cultiu, sí que exigeixen un sòl que possibiliti a la planta mantenir-se verda i sana.
  3. Plantes amb flor: la floració suposa un esforç considerable, amb la qual cosa necessites un substrat ric en guano, un adob natural que alimenta a la planta en profunditat. No l’afebleix, sinó que facilita l’eclosió de les seves flors.
  4. Cactus i suculentes: el drenatge és un aspecte que no has de desatendre a l’hora de mantenir a aquest tipus de vegetació. Caracteritzades per acumular l’aigua a les seves fulles carnoses, no són amigues de l’embassada. Per aquesta raó, opta per un substrat amb una elevada concentració en sorra.
  5. Bonsais: aquest tipus d’arbres o arbust es mantenen en recipients amb molt poca terra. En el moment en què t’embarques en l’odissea de transformar un arbre en una obra d’art, la qual cosa més t’interessa és que s’eixampli el seu tronc. En aquest cas, el més aconsellable una mescla de akadama (70%) barrejada amb kiryunzuna (30%).
  6. Orquídies: la major part d’elles creixen suspeses d’arbres i altres plantes. No obstant això, si vols gaudir d’elles a casa has de triar un mantell lleuger i porós.
  7. Plantes carnívores: per a elles cal optar per una terra pobra en nutrients i amb la capacitat per a retenir humitat.

 

En conclusió, si bé es pot optar per una sustentació universal que et servirà per a la majoria de les plantes, aquest no les manté de manera òptima. Per això, t’animem que triïs un substrat concret i específic. Aquí el secret resideix a conèixer les seves classes i també en la mescla d’ingredients que faran que el teu vegetal es mantingui sa i vistós.

Aquest Post Ha 0 Comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Tornar A Dalt
Abrir chat
1
¿Necessites ajuda?
Hola
¿En que et podem ajudar?