salta al Contingut Principal

Clavells: origens y cures

Clavells: Origens Y Cures

Els clavells són una de les plantes més boniques. Els colors de les seves fulles són molt cridaners i el seu aroma no es queda enrere. Estan presents a les llars de moltes persones, com no podia ser d’una altra manera. Res millor que conèixer els orígens i cures d’aquesta planta per apreciar-la com es mereix.

Clavells: orígens

El clavell és una planta d’origen mediterrani, pertany a la família de les cariofil·làcies i la seva denominació científica és Dianthus caryophyllus. La seva bellesa va captivar a diferents pobles al llarg de la història. Els romans, per exemple, solien crear corones d’aquestes flors i perfums amb ella. Sol aparèixer en els camps de l’est d’Espanya de forma silvestre.

També va tenir un paper important en la religió cristiana, ja que se la considera com la flor de la Mare de Déu i simbolitzava el sofriment de Crist. Com veus, la seva importància al llarg de la història es deu a la seva bellesa i singular aroma.

A més, el colorit de les seves flors és molt variat. Pots trobar el blanc, el vermell, el violeta, el rosa o el groc, entre molts altres. Aquesta és una característica molt valorada, especialment quan vols comprar plantes per crear corones de flors. Tindràs una gran paleta de colors al teu abast només utilitzant el clavell.

 

Les cures dels clavells

A l’hora de tenir cura aquesta planta, has de prestar atenció a les temperatures. És una planta que aguanta molt bé el fred. Per tant, no tindràs problemes per desenvolupar tot el seu potencial. La veuràs créixer dia a dia.

El sòl que més li convé és un porós, el qual ajudi a que l’aigua es filtri amb facilitat i arribi a les arrels. A més, la terra es mantindrà humida durant més temps, cosa que li vindrà molt bé a aquesta planta en concret.

Pel que fa als nutrients, estàs davant d’una planta exigent. Requereix d’un abonament freqüent, especialment durant les primeres setmanes després de la seva germinació. Després podràs rebaixar l’abonat a un cop a el mes, però no deixis de prestar atenció per cuidar les seves necessitats. La recompensa que obtindràs és una planta bella plena de flors de colors i una aroma que et captivarà.

Per fomentar el seu creixement, és recomanable que talleu les primeres flors que apareguin. Aquest procés es realitza en dues tandes. La primera arriba als 15 dies des que vas plantar la llavor, i la segona als 40. El resultat serà una planta esvelta, ben cuidada i amb unes flors de colors vius.

 

En definitiva, els clavells són ideals per enviar plantes a domicili. La seva bellesa porta captivant l’ésser humà des de fa segles i seguirà fent-ho. Les seves cures poden ser exigents, però obtindràs uns resultats que valen la pena. Una flor de tanta bellesa és ideal per regalar en situacions especials, sobretot després d’haver-cuidat amb cura.

 

Aquest Post Ha 0 Comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Tornar A Dalt
Abrir chat
1
¿Necessites ajuda?
Hola
¿En que et podem ajudar?